Народният представител Иван Миховски бе на откриването на новата учебна година в три троянски училища – СУ „Св. Климент Охридски“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и ОУ „Васил Левски“ – Черни Осъм.

„Знанията и уменията са най-голямото богатство и тях никой не може да ви вземе. Днес е християнският празник, който казва само в 4 думички всичко, което ни е нужно в живота, за да бъдем добри и успешни хора – Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост! Стартираме новата учебна година на този свят ден с това може би най-силно послание. Нека е успешна! На добър час“, каза в приветственото си слово Миховски.Снимка на Иван Миховски.

В професионалната гимназия депутатът акцентира върху факта, че в момента в България безработицата е най-ниска от дълги години и призова учениците да се отнасят с висока отговорност към усвояването на избраната професия. „Това ще ви гарантира успешен старт на пазара на труда“, подчерта Миховски, който е завършил средното си образование именно в това училище.Снимка на Иван Миховски.

Макар през новата учебна година да няма прием в паралелката за планински водачи в Черни Осъм, народният представител положи много усилия да съхрани и популяризира училището. Затова и ръководството и екипа му изразиха и днес благодарността си към него.Снимка на Иван Миховски.

Във всички училища Иван Миховски подчерта, че успехът зависи от единодействието между учители и родители. Снимка на Иван Миховски.Затова, подчерта той, е важно да се работи ръка за ръка при обучението и възпитанието на децата, трите най-важни условия за успех са трудолюбие от страна на учениците, всеотдайност в работата на учителите и търпение и любов, разбиране и уважение към училището във всяко семейство.Снимка на Иван Миховски.

На откриването на учебната година в троянските училища бе и Снимка на Иван Миховски.председателят на Общинския съвет Петко Пенков, който също поздрави учители, ученици и родители.