Под егидата на народния представител Иван Миховски в националното училище за планински водачи  „Васил Левски“ в село Черни Осъм се проведе Ден на отворените врати. Целта на инициативата, която е продължение на друга идея на народния представител от ГЕРБ – „Деца и родители заедно срещу агресията чрез спорт“, с която той поведе истинска битка срещу агресията в училище, бе да се покаже какво учат децата, как изглежда училището и какви предмети и дисциплини се изучават в него, както и при какви условия и преподаватели се обучават децата. Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.
Иван Миховски осигури наградния фонд за всички състезания, които се проведоха.
Катерене по стена,Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област. въжен тролей над реката, ориентиране, теглене на въже, щафета с чували и други спортни и забавни игри рамо до рамо се състезаваха деца и родители, Атрактивните изпълнения създадоха неповторима атмосфера и заслужиха овациите на гостите, Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.сред които бяха и кметът на селото Кирил Захариев и началникът на РУО – Ловеч Еленко Начев. Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.
Директорът на училището Румяна Велешка благодари на Миховски за изключителната подкрепа за училището и децата.
„Не винаги, когато си пръв, значи, че си победител, важно е спортстменството и толерантността“, каза народният представител при връчването на медалите на най-добрите и най-активните в спортната надпревара. Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.Самият той участва в почти всички дисциплини, Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.което допринесе за още настроение и усмивки и в малките възпитаници на училището, и в гостите. Снимка на ПП ГЕРБ ЛОВЕЧ Област.
Припомняме, че Иван Миховски покани в НС и посрещна там педагогическият екип на СУ „Васил Левски“ в Черни Осъм, като ги срещна с Комисията по образование