В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен вчера сигнал, че на 29 септември в интервала между 17.00 и 19.00ч. от частен дом в с.Орешак е отнета сумата от 270 лева. По данни на собственичката на имота, входната врата на къщата е била оставена отключена. Работата по случая продължава.

24-годишен жител на гр.Тетевен е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 02 октомври около 23.30ч. е счупил стъкло на входна врата на банков филиал в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

3 акта и 12 глоби с фиш по ЗДВП са съставили служители на РУ Троян на 28 септември, в хода на акция: «Да освободим тротоарите за пешеходци», проведена на територията на Априлци и Троян.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 28-годишен жител на гр.Априлци, който на 02 октомври около 04.40ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Брестница след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.00 промила.

17-годишен младеж е задържан за срок от 24 часа в РУ Ябланица след като на 02 октомври в с.Добревци е отнел мобилен аппарат на свой връстник. Отнетата вещ е открита и върната на собственика си с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.