Полицейски операции на територията на област Ловеч от 05 септември

  • РУ Тетевен – проверени са 65 автомобили и 72 лица, констатирани са общо 17 нарушения, за които са съставени 15 глоби по фиш и 2 акта.
  • РУ Троян – проверени са 25 ППС и 26 лица, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 14 глоби с фиш.
  • РУ Угърчин – проверени са 14 МПС и 14 лица, като са констатирани общо 17 нарушения, за които са съставени 9 глоба с фиш и 5 акта.
  • РУ Угърчин – извършена е проверка на 25 МПС и 27 лица, констатирани са общо 3 нарушения, за които са съставени 1 акт и 2 глоби по фиш.

На 06 септември около 12.15 часа в землището на с.Горско Сливово, служители на Участък-Летница и сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-Ловеч са спрели за проверка товарен автомобил „Ифа“. Установено е, че превозното средство е натоварено и транспортира  около 10 пространствени кубични метра дърва за огрев с поставена контролна горска марка, но придобити незаконно без редовно писмено позволително за сеч. Задържан е водачът на «Ифа»та – 62 годишен мъж от гр.Летница. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 34-годишен жител на с.Малчика, който на 07 септември около 02.50ч. е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,48 промила.

31-годишен мъж от гр. Левски е задържан за  извършени кражби на два адреса в Ловеч. На 05 септември лицето е извършило последователни кражби от два адреса, на ул. «Цар Освободител» в Ловеч. От едното място са отнети  компютър, монитор, ел. проводник с ключ и щепсел, портативно телевизорче, клавиатура и др. , а от другия адрес е отнет  велосипед. По случая е уведомена Районна прокуратура – Ловеч и работата продължава.

07 септември 2018 | 10:28