Информационен бюлетин – 24.01.2023 год. ​

24 яну 2023 г.За 2017 г. МВР е назначило малко повече полицаи, отколкото са напуснали

Полицейски операции в периода от 16 до 23 януари
Луковит –на територията на общината е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 383 лица и 374 МПС, като за установени нарушения са съставили 11 акта по ЗБЛД и 12 акта и 121 глоби с фиш по ЗДвП и са заснели 15 клипа за скорост.
Тетевен – за изтеклата седмица на територията обслужвана от РУ Тетевен, полицейските служители са обходили 10 населени места, проверили са 158 лица и 126 МПС, като са  констатирали 112 нарушения, за които са съставили 11 акта по ЗБЛД и 8 акта и 93 глоби с фиш по ЗДвП.

57-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 23 януари около 21.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата за алкохол извършена с техническо средство е отчела 3 промила в издишания въздух. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство.

На 24 януари в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 34-годишен от с.Тодоричене, който в първите часове на днешния ден е установен да управлява лек автомобил в Луковит след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.93 промила. Работата по случая продължава.

 

Информационен бюлетин – 23.01.2023 год.

23 яну 2023Полицията в София си търси 112 нови служители | Общество | Новини от  България и Света | OFFNews.bg

На 20 януари около 10.00ч. на път II-35, на разклона за с.Ломец, автопатрул на РУ Троян след получен и отработен сигнал е спрял за проверка лек автомобил, с водач 30-годишен, криминално проявен от Троян. Водачът е отказал да бъде тестван с техническо средство за наркотични вещества, а в хода на процесуално-следствени действия под една от седалките в автомобила е открито пакетче, с бяло, кристалообразно вещество, с бруто тегло 1 грам. След изследване с полеви тест веществото е реагирало на  метамфетамин. Последвало е претърсване в жилище обитавано от 30-годишния мъж,  където в едно от помещенията е открито пакетче съдържащо суха зелена тревиста маса със съцветие, с бруто тегло 5 грама, която след изследване с полеви тест е реагирала на канабис. Открито е и обособено помещение за отглеждане на растения от рода на конопа, с размери 2/3 метра, шест саксии, почва и торови добавки за растения. Иззети са две найлонови чанти, един зеблов чувал и пластмасова кофа съдържащи зелена тревиста маса, клончета и стъбла, с общо бруто тегло 10 кг.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдението РП – Ловеч, ТО – Троян.

33-годишен от Троян е задържан за побой и нападение над двама мъже.
По първоначална информация, срещата между мъжете на 21 януари около 18.00 часа в околностите на град Троян е била случайна и след употреба на значително количество алкохол. Между 33-годишния и двамата мъже на 25 и 22 години е възникнал словесен спор, прераснал в сбиване, при което 33-годишният е нанесъл порезна рана на 25-годишния си опонент и е пробол в гърба 22-годишния мъж. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед в болница, като единият е прегледан и освободен за домашно лечение, а по-младият е оставен за лечение, с опасност за живота. От мястото на инцидента са иззети множество веществени доказателства, за които предстои да бъдат назначени експертизи.
Въз основа на събраните доказателства 33-годишният мъж е разпитан пред служебен защитник и привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.131а пр.2, връзка с чл.129 ал.1, връзка ал.2, връзка с чл.29 ал.1 буква „а“ и „б“ от НК.
Мъжът е задържан  за срок от 72ч. с постановление на прокурор от РП – Ловеч, ТО – Троян и приведен в Следствен арест – град Ловеч, като прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.

 

32-годишен от с.Борима е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 януари в жилище обитавано от лицето, полицаи са открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.

 

Полицейски операции
В седмицата от 13 до 20 януари на територията на община Троян е проведена полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в региона и за подобряване на пътната обстановка. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 265 лица и 235 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 107 глоби с фиш по ЗДвП, 8 акта по други закони и са задържали 5 лица.
На 20 януари полицейска операция за подобряване на пътнотраспортната обстановка в областта е проведена на територията на Ябланица, Тетевен и Троян. Полицейските служители са проверили общо 37 МПС и 43 лица, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта  и 26 глоби с фиш по ЗДвП.
На 21 януари служители на РУ Ловеч съвместно с представители на РДГ-Ловеч са извършили проверка на ЛРД в с.Чавдарци и с.Дойренци. Проверени са общо 33 участници в ловни излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба, с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служители на ЕРМ-Запад, че от неустановена дата до 21 януари от частен дом в Ловеч е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. Работата по случая продължава.

 

58-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 22 януари около 14.00ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство е отчела 1.26 промила в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 януари около 21.00ч. в Троян, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 39-годишен от Тетевен. Мъжът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е давал кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 януари около 14.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат. Техническото средство за алкохол е отчело 1.62 промила в издишания въздух, а пробата за наркотици е реагирала положително на канабис. На водачът са съставени 2 акта за нарушение на ЗДвП и е отказал да даде кръвна проба за анализ. Образувани са две бързи производства и работа продължават служителите на РУ Троян.

 

50-годишен жител на с.Български извор е подал сигнал в РУ Тетевен, че на 20 януари от паркинг «Добревски» в селото, където той работи, е откраднат велосипедът му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които служителите на УП Български извор са установили и задържали 60-годишен от с.Кирчево, като заподозрян за кражбата. Велосипедът е намерен и иззет по съответния ред, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук