На 02.01.2018 г. в РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в частен дом на ул. «Христо Ботев» в града се е взривила битова газова бутилка. Имота е обитаван от мъж на 76 години и 71 годишната му съпруга. В резултат на инцидента е избитата дограмата и са нанесени поражения на паркиран пред сградата лек автомобил „Пежо 3008“. Няма пострадали лица. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 02.01.2018г. около 10.30часа в гр.Луковит дежурен автопатрул е спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 24-годишен, криминално проявен и неправоспособен мъж от с.Джурово. Установено е и че нарушението се извършва повторно в едногодишен срок от наказването на лицето по административен ред за същото нарушение. Мъжът е задържан за срок от 24 часа и по случая е образувано бързо производство.

 

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 21-годишен мъж от гр.Ловеч, който на 02 януари около 15.30ч. е установен да управлява лек автомобил по бул. «Мизия» в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

 

Полицаи от РУ Луковит са установили 52-годишен мъж като извършител на кражба от магазин в града.

Сигнал за счупена витрина на търговски обект е постъпил в полицията около 12.30ч на 02 януари. Установено е, че са отнети бутилки с алкохол, а след проведени незабавни издирвателни мероприятия за кражбата е заподозрян 52-годишен мъж от града, който е направи пълни самопризнания по случая. Вещите обект на престъпление са намерени и предадени по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в частен дом в с.Тодоричене, обитаван от 32-годишен, криминално проявен мъж е осъществено неправомерно присъединяване на ел.инсталацията на частен дом към електропреносната мрежа.

Източник: МВР-Ловеч, пресцентър