Полицейски операции за времето от 05 до 12 февруари

Луковит – проверени от полицейските служители са 103 лица и 52 МПС, 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 15 обекта с частна охрана и 5 места за подслон, като за установени нарушения са съставени 8 акта и 27 глоби с фиш.

Тетевен – проверени са 304 лица и 276 МПС и 6 търговски обекти, като за констатирани нарушения са съставени 21 акта, 148 глоби с фиш, посетени са 22 сигнали, задържани са 2 лица и са образувани 3 досъдебни производства.

Троян – проверени 362 лица и 301 МПС, като за установени нарушения служителите на РУ Троян са съставили 103 акта и 201 глоби с фиш, посетили са 39 сигнали и са образувани 5 досъдебни производства.

 Полицаи от РУ Ябланица след проведени издирвателни мероприятия са установили 16-годишно момче от с.Брестница, като извършител на кражба на моторен трион от къща в селото. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 26-годишен мъж от с. Градежница е задържан за притежание на наркотични вещества. На 12 февруари полицаи от РУ Тетевен са извършили проверка на лицето, като в джоб на якето му са открили пластмасова кутия с бяло прахообразно вещество, с бруто тегло 8.12 грама, реагиращо при направен полеви тест на амфетамин. При последвало претърсване на автомобила ползван от 26-годишния мъж е открита  хартиена опаковка със съдържащо се в нея бяло прахообразно вещество – амфетамин и бруто тегло 9.11 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Източник: МВР-Ловеч, пресцентър