Село Голец, община Угърчин, отпразнува Великден със спомоществувателството на: Боян Недялков, Иван Георгиев и други местни родолюбци , които раздадоха на жителите на китното селище по кебапче, кюфте, козунак, червено яйце, като за целта бяха боядисани 250 яйца.

Жителите се веселиха и играха целия ден.

 

 

 

Активна помощ при създаването беше от Недялко Иванов, председател на читалището, съобщи отговорният читалищен деятел д-р Васил Петков. 

 

 

 

В същото време In LIFE TV беше специален гост в село Голец на Великден. Живописното село е разположено само на 20 километра от град Ловеч, в подножието на Ловчанската планина.

TON_2063

Заедно със самодейците от читалището, основано през 1927 година, ние отбелязахме празника, спазихме традициите и усетихме духа на Великден по един невероятен начин. Истинско удоволствие за всички сетива е да се потопиш в тази невероятна атмосфера. Зареждащо е и много вълнуващо.

TON_2094

На Велика събота, заедно със самодейния колектив към Народното читалище на село Голец, станахме рано, боядисахме яйца и омесихме козунаци. Усетихме очарованието на празника, почувствахме се истински българи. Не само самодейците, но и целият ни екип беше облечен в традиционните за село Голец народни носии.

TON_2189

Малки и големи се включиха в спазването на ритуалите и всички бяхме много, много щастливи. Жените от фолклорната група изпълниха най-красивите песни от репертоара си. Слънцето грееше и навсякъде ухаеше на пролет. Беше не само красиво, но и много истинско.

TON_2191

Традициите са нещо наистина велико и много истинско, те ни връщат назад във времето и ни показват, че само ако ги спазваме ще пребъдем във времето, като нация и народ. Отворете сърцата и душите си за най-светлия християнски празник – Великден.