Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски гостуваха в Националната гимназия по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян навръх националния празник.

Те бяха поканени от директора Илиян Илиев по повод откриването и награждаването на победителите в VII-ми Национален конкурс „Пейзаж от моята България“. Той е организиран с подкрепата на МК, СБХ, НХА и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Творбите – над 450 рисунки, бяха подредени в Изложбена зала на училището. При откриването на творческия форум, Илиев специално благодари на Миховски за оказаната  помощ за училището.

„Прекрасни рисунки! Излъчват топлина и носят много красиви емоции. Винаги ще подкрепям вас и училището“, увери децата депутатът от ГЕРБ-Ловеч.

„Впечатлен съм от таланта на участниците в конкурса, техните творби са уникални, а уменията на нашите деца по нищо не отстъпват на връстниците им по света“, поздрави малките художници българският евродепутат Андрей Новаков. Двамата с Миховски обявиха и още една награда за всички победители – гостуване в българския парламент