Ученици от НУ „Св. св. Кирил и Методий“, които ежегодно организират свои инициативи и застават зад благородни каузи, отправиха своите послания към нашата планета в месеца на Земята.

Във връзка с Деня на земята – 22 април, в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе празник под надслов „Моята Земя е моят дом“ и чрез различни дейности учениците отправиха своите послания за нашата планета. Децата от троянското училище ни учат, че отношението към Земята не трябва да се изразява само в един ден от годината.

„За съжаление, често наблюдаваме от страна на някои възрастни поведение, което застрашава природата и околната среда. Ние искаме да живеем и растем сред чиста околна среда. България е известна с красивата си природа, но тази красота изчезва, когато има хора, които безразборно изхвърлят отпадъците си, където им попадне“, споделят учениците. Те отправят призив към всички нас да помислим как се отнасяме към природата, защото планетата Земя е „наш дом и всички ние – деца и възрастни, трябва да бъдем разумни в своето поведение, за да я съхраним за бъдещите поколения“.

 

 

 

Станислава Вачева

„Връзки с обществеността“