В събота преди обяд на площада пред ж.п. гарата се проведе традиционното пролетно автомобилно състезание за жени, организирано от Община Ловеч и ловешкия клон на СБА. То трябваше да се състои на 24 март, но бе отлагано на два пъти – веднъж поради влошените атмосферни условия, а преди седмица заради обявения Ден на национален траур.

На старт застанаха 17 дами от 4 отбора, които водиха интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките изпълниха два манша по трасето, което включваше различни по трудност елементи.

В клас I (автомобили с кубатура на двигателя до 1400 куб. см.) победата спечели  софиянката Констанца Томова от тима на „Хоби кар”  с автомобил „Фиат Сейченто”. Тя е дългогодишен навигатор на известния пилот Тихомир Златков, с доста богат опит в ралита у нас и в чужбина.   Подгласнички на Констанца станаха Натали Събчева  („Бързи и яростни”) с „Фолксваген поло” и Венислава Стоянова от отбор „Розовите пантери” с „Фиат пунто”.
В клас ІІ (автомобили с кубатура на двигателя от 1401 до 1600 куб. см.) победителка стана Ирина Илиева (Община Ловеч) с автомобил „Рено  клио”,  следвана от Деница Тодорова  („Розовите пантери”)  с „Опел астра”  и Лилия Попова  (от Община Ловеч) с „Мерцедес 150”. 
В клас ІІІ (над 1601 кубика) триумфира представителката на „Розовите пантери” Иванета Макавейска с „Лексус”. Тя изпревари състезателките на „Бързи и яростни” Кристина Петкова (с „Мазда”) и Галя Миткова (с „Фолксваген голф”).
Отборната победа пък спечели тимът на „Бързи и яростни”,  следван от   „Розовите пантери”, „Хоби кар” и  Община Ловеч.
За победителките и призьорките в индивидуалното и отборното класиране бяха осигурени купи, парични премии и бутилки шампанско. Наградите връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, директорът на ловешкия клон на Съюза на българските автомобилисти инж. Димитър Василев и Валентина Янкова от СБА-Ловеч, която е и общински съветник. Организаторите присъдиха и няколко индивидуални приза. Наградата за най-млада състезателка получи Елица Преславова, а Стефка Анастасова бе уважена като най-дългогодишен участник.
Участничките в състезанието бяха поздравени от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Наред с това тя връчи специален плакет на 21-годишния състезател по мотоциклетизъм от гр. Павликени Красимир Димитров – Кантара. В паузите на състезанието той направи зрелищни демонстрации по „стънт” и заслужи овацииите на публиката.
Женското автомобилно рали е стара традиция за Ловеч. То е прекъснато през 1988 г., но през 2004-та е възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на Съюза на българските автомобилисти.

4 КОМЕНТАРИ

 1. Благодаря ти Варчо. Правилно си забелязал, че някои хора отсъстват от официалните информации.
  Но това което правя за спорта не е да се пише моето име, а защото този спорт е в кръвта ми и ще помагам докъто мога.

  • Това, което правиш се нарича: Жалък и смешен PR!

 2. Редактора,награди връчи и още един господин,дал за града и ралито повече от кмета Маринова. Защо е пропуснато името му и снимка?

  • Варчо,
   Въпросът е адресиран до неправилния адресат.
   Информацията е от пресцентъра на Община Ловеч. Отправи въпроса си към г-н Цветан Тодоров, който преди да бъде назначен за пиар в кметството мереше с един аршин и проповядваше при участието си Програма Достъп до информация журналистика, различна от тази, която практикува сега като „Връзки с обществеността“ в Община Ловеч и потайно в „Народен глас“.
   Но, вълкът козината си мени, но нрава – не!
   А иначе от бившите ловешки кметове, дай Боже, да правят толкова, колкото прави един Минчо Казанджиев.
   Да сте чували нещо за предшествениците му Минчо Диков или Пламен Еврев да са свършили нещо в полза Ловечу?
   Поне аз не съм…

Comments are closed.