Състезателят на великотърновския спортен клуб по борба „Етър-Виктори 2011” Марин Маринов стана шампион в категория до 38 кг на държавното първенство по свободна борба за момчета в Стара Загора. Общо 227 състезатели от 49 клуба от цялата страна мериха сили в турнира.

Маринов не даде нито една точка в категорията, в която се бори. В нея участваха общо 15 състезатели. Той успя да надвие всички съперници в четирите си срещи с туш и това донесе купата за „Най-резултатен състезател” на СК „Етър-Виктори 2011”. На финала Марин Маринов се наложи над състезател от Разград, а преди това надви борците от Бургас и Сандански, както и още един млад разградчанин. Купата му бе връчена лично от главния секретар на Българската федерация по борба Валентин Райчев.

„Това е първата купа за великотърновския спортен клуб по борба”, коментира треньорът и председател Николай Викторов. „Изключително съм доволен от представянето ни в Стара Загора. Миналата година нашият състезател Марин Маринов стана държавен шампион в категория до 35 кг”, припомни Викторов.