Отборът на Ботев (Враца) не успя да пробие защитата на Литекс и загуби две точки в борбата с Царско село. Двубоят от 22-ия кръг на Втора лига се игра пред около 100-ина зрители днес в Ловеч и  завърши 0:0. 1/3 от тях бяха от агитката на гостите.

„Оранжевите“ бяха по-активният тим през първото полувреме, като единствено блестящата игра на стража на гостите Христо Митов не им позволи да отбележат гол. Врачани стреляха по посока на вратата на домакините едва в 34-ата минута, при това крайно аматьорски. Четири минути по-късно техен защитник изби топката от гол линията. Последва сериозна борба на терена, като домакините продължаваха все така да налитат към противниковата врата.

След почивката гостите вдигнаха оборотите, а гредата спря Григоров в 58-ата минута след удар с глава. Последва един диагонален удар, който мина встрани. Литекс не само удържа натиска, но в последните десетина минути на срещата пренесе играта отново в наказателното поле на Ботев /Враца/.

Последваха смени и в двете 11-орки, резултатът обаче остана непроменен въпреки 3-минутното продължение.

Така футболистите на Сашо Ангелов не успяха да стигнат до гол, който да им донесе 13-ата победа за сезона. Равенството отдалечи Ботев (45) на пет точки от лидера Царско село (50), а третият Локомотив София (41) се доближи на четири точки.

 

 

 

 

Литекс пък с второто си поредно равенство остана на 13-то място с 24 точки.