Миналата седмица в Община Дряново се проведе среща с кмета на града инж. Мирослав Семов и ръководството на ФК Локомотив (Дряново). Срещата бе индикирана от председателя на ЗС на БФС Велико Търново Бончо Генчев и председателя на ОС на БФС Габрово Георги Трендафилов.

Футболните ръководители от БФС отправиха официална покана към мъжкия представителен отбор за влизане в трета девизия и поставиха въпроса пред градоначалника на Дряново.

На срещата присъстваха президента на клуба Тодор Георгиев (Теди Джорджо), изпълнителният директор и член на УС – Марин Маринов и старши треньора на мъжете Иван Шипкалиев. Ръководството на клуба от Дряново също декларира готовност и създаване на нужната организация за влизане в Трета лига.

Бончо Генчев и Георги Трендафилов, дадоха висока оценка за добрата работа и организация на клуба, като споделиха пред кмета, че ФК Локомотив (Дряново) тази година отговаря на всички изисквания по наредбата на БФС за участие в Трета лига.

Школата разполага с пет детски гарнитури, които участват в първенствата с добри резултати.

Бончо Генчев сподели пред кмета, че трябва да се продължи започнатото и да не се спира развитието на футбола в Дряново и региона, като визира и добрата организация и провеждане на вече традиционните детски футболни турнири през пролетта и зимата които са и в програмата на БФС.

Минималните необходими средства за участие на клуба при мъжете в Трета лига са около 40 000 лева на сезон.

„Субсидията, която отпуска Община Дряново от 16 500 лева и 1000 лева за двата турнира, е крайно недостатъчна дори и за детско юношеската школа. Ръководството на клуба, продължава да привлича средства, но те не са достатъчни за издръжката на отбора и участието ни в Трета лига на мъжкия представителен отбор“, заяви президентът на клуба Теди Джорджо.Локомотив (Дряново) се запъти към Трета лига

Старши треньорът на мъжете Иван Шипкалиев, сподели пред кмета, че основното ядро от футболисти за Трета лига при мъжете ще бъде от дряновци с още 4-5 попълнения от Габрово, Велико Търново и Горна Оряховица. Кмета на Дряново, сподели и се ангажира до началото на месец юни да даде отговор дали може да помогне и обезпечи финансово отбора.

В момента отборът е в челната тройка на групата „А” ОФГ – Габрово, а в последната си среща победи с 5:2 ФК Вихър . Тази неделя от 17:00 часа е дербито с ФК Балкан в град Плачковци.