Силен футболен турнир за момичета ще се проведе този уикенд в Тетевен. Надпреварата е за девойки родени след 01 Януари 2005 година. Участие вече са потвърдили отборите на ЖФК „Бургас“, „Светкавица“ (Градежница), „Атлетико“ (Монтана), ДЮФК „Янтра 2013“, ДФК „Видин“, ЖФК „Варна“ и „ЛП Суперспорт“ (София).

Последните два състава заеха първо и трето място в т.н. „Фестивал по футбол за момичета до 12 години“ в края на 2017-та. Той по традиция се провежда след всеки полусезон (есенен и пролетен) и събира най-добрите осем отбора от страната в съответната възраст.

„Искам да благодаря на спонсорите – г-н Кирил Каменополски (Булгаверна Старо село), г-н Мартин Ангелов (мандра с. Кметовци) и г-н Румен Тауков (ЕТ Вонс), който платиха не малка сума да реализират това участие на момичетата.  Благодаря и на най-новия ни партньор в лицето на г-н Божидар Богданов – управител на фирма „Рубо“, който повярва в нас” – сподели треньорът на малките габровски футболистки Радомир Николов – “Турнирът , който предстои, е доста силен. Участие ще вземат едни от най-добрите отбори в България. В момента се намираме точно в средата подготовката и двубои срещу силни отбори ще са ни само от полза. Ще имаме възможност да проверим, какво е нивото ни на този етап”– допълни младият наставник.

Проявата ще се състои в събота и неделя в залата на хотел „Олимп“ в Тетевен.