Снимка: Илюстративна

На 21 октомври 2018 г. ще се проведе Първият шосеен пробег „Луковит-Рън“. Стартът на състезанието ще бъде на площад „Трети март“ гр. Луковит – пред общинската сграда, а финалът – пред пещера Проходна (известна още като „Божиите очи“).

Пробегът е част от веригата „Рън България“, чийто състезания са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи, така и хора, които с дебюта си поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот.

Лекоатлетичеките събития в Луковит ще започнат още на 20 октомври (събота), когато от 09:00 часа на Градски стадион „Христо Ботев“ ще се проведе 28-ото издание на Международния турнир крос-кънтри „Луковитски моми 2018“. Турнирът включва стартове на състезатели във всички възрасти. В следобедните часове, отново на стадиона, ще се състои 4-ият кръг от състезанията за млади атлетически таланти „А1 атлетика за младежи“ по трибой за картотекирани в БФЛА състезатели, родени през 2005, 2006 и 2007 г. След 16:00 часа ще започне регистрацията за „Луковит-Рън“.

Точно в 10:00 часа на 21 октомври (неделя) ще бъде дадено началото на Първия шосеен пробег „Луковит-Рън“. Трасето на масовия старт е асфалтов път с дължина 8.8 км. Награждаването на най-добрите шест при мъжете и жените ще се извърши при пещерата. За състезанието могат да се запишат чрез официалния сайт https://runbulgar.com/bg/ всички любители на бяганията, родени преди 2004 г.

Наредба за провеждане на Първи шосеен пробег „Луковит-Рън“