Над 212 000 лв. са отпуснати за ремонт на спортната зала “Сава Величков” до бившия Радиотехникум. Финансирането е одобрено от Управителния съвет на Програма “Красива България” по проектно предложение, като проектът ще се реализира по мярка “Подобряване на обществената среда в населените места”.
Общият бюджет на проекта, който предстои да се реализира, възлиза точно на 212 324 лв., като Община Велико Търново участва със 112 341,00 лв. (52,91% от цялата сума).

Покривът на залата, в която тренират ежедневно над 200 момичета и момчета от старата столица от клубовете по хандбал, волейбол и бадминтон, се нуждае от ремонт от години. През зимните месеци служителите на ОП “Спортни имоти и прояви” редовно чистят снега от покрива, за да не тече върху главите на спортуващите. Сериозни проблеми има и с пиластрите, които са в лошо състояние. Падащата директно от покрива вода пък е разрушила настилката основно от северната страна на залата, прониква в основите и в намиращия се отдолу басейн.

С цел подобряване условията на спортуващите в залата деца Община Велико Търново предприе мерки и изготви проектно предложение по програма “Красива България”, което на 22 февруари т.г. бе одобрено. В проекта са предвидени дейности за отводняване на покрива с воронки и водосточни тръби, които ще бъдат снабдени с противообледенителна електрическа система. Отведената вода ще бъде подвързана с тръба към канализацията на града. Самият покрив ще бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация, а борда около него обшит с ламарина. Предвижда се възстановяване на бетонното покритие на пиластрите, тъй като на много места настоящето е увредено.

За подобряване достъпа до залата ще бъде отворен нов подход от страната на Цирковата площадка, като алеята до входа ще бъде застлана с плочи от пресован бетон, ще бъде изграден тротоар и възстановени стълбите от северната страна. Предвижда се и ново фасадно осветление, което ще улесни придвижването на спортуващите във вечерните часове.

3 КОМЕНТАРИ

 1. На вниманието на областния управител на Ловеч

  Ами то това е добре да го прочете и областният управител на Ловеч!
  Е, ако е решил да става кмет на Ловеч, де…

 2. На вниманието на кмета на Ловеч и заместниците му

  Всички е възможно, когато си на „ти“ с правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов!
  Как се става ли?
  Питайте Минчо Казанджиев!

  • Комисионни, комисионни … , и пак комисионни! Така се става!

Comments are closed.