Плевен, 16 септември /Малин Решовски, БТА/
В Плевен плувен турнир и премиера на песен са били насочени срещу агресията в училище.
Предателят на Общинския съвет Мартин Митев е дал старт на състезанието, организирано по проект на Министерството на младежта и спорта и асоциация „Докосни дъгата“. Това съобщиха от общината.
Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен са се включили в надпреварата в Общинския плувен комплекс. Проектът е наречен „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние!“ и е подкрепен от плувен клуб „Инвиктус“ в Плевен с управител и треньор Кирил Бъчваров.
След оспорвани битки са излъчени победителите в различните стилове, а наградите са връчени на тържество на футболното игрище на училище „Иван Вазов“ от областния управител Мирослав Петров, председателя на Общинския съвет Мартин Митев, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, директора на ОД на МВР – Плевен комисар Красимир Начев, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, изпълнителния директор на Националната спортна база Пламен Манолов и от директора на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев. Плувен турнир и премиера на песен в Плевен бяха насочени срещу агресията в училище и на улицата
Асоциация „Докосни дъгата“ е връчила купа на личност, която подкрепя организацията и има съпричастност към проекта. Отличието е получила сенсей Милена Кирниколова – старши треньор и управител на Спортен клуб по карате „Спартак-Плевен“.
След финала на състезанието е представена песента „Агресия“ от Теди Кацарова, Дичо и RDMK, която е насочена срещу агресията в училище и на улицата. С подкрепата на асоциация „Докосни дъгата“ е създаден и клип към песента.