Младежите до 20 години и Юношите до 18 години на България заминаха за участие в силният международен турнир Cell Cup, който ще се проведе в периода 29.03-03.04.2018г. в гр. Балатонфюред, Унгария.

Програма за Младежите до 20 години можете да намерите тук: http://www.elitesportcup.com/boys-u20–games.html

Програма за Юношите до 18 години можете да намерите тук: http://www.elitesportcup.com/boys-u18–games.html

Ето и съставите на двата отбора:Днес Младежите до 20 години и Юношите до 18 години на България заминаха за участие в силният международен турнир Cell Cup

Младежи до 20 години

Пресиян Русенов – ХК „Фрегата“
Лазар Петков – ХК „Спартак“
Павел Данаилов – ХК „НСА“
Михаил Панайотов – ХК „Добруджа“
Даниел Ангелов – ХК „Спартак“
Петко Петков – ХК „Асти 91“
Ивелин Йорданов – ХК „Спартак“
Димитър Стоянов – ХК „Спартак“
Ерсин Хюсейн – ХК „Спартак“
Павел Бобев – ХК „Добруджа“
Йордан Михнев – ХК „Локомотив“ ГО
Радослав Йорданов – ХК „Локомотив“ ГО
Николай Петров – ХК „Спартак“
Антонио Пашев – ХК „Фрегата“

Георги Андреев – Ръководител на групата
Пенко Златев – Старши треньор
Емил Иванов – Тренцьор
Юри Золотаревски – Физиотерапефт

Юноши до 18 години

Георги Маринов – ХК „Локомотив“ ГО
Стефан Димитров – ХК „Локомотив“ ГО
Любослав Димитров – ХК „Локомотив“ ГО
Владислав Йоргов – ХК „Локомотив“ ГО
Стефанос Захов – ХК „Чардафон“
Благовест Димитров – ХК „Спартак“
Преслав Станчев – ХК „Осъм“
Станислав Пойдовски – ХК „Фрегата“
Велимир Даскалов – ХК „Локомотив“ ГО
Любен Любенов – ХК „Добруджа“
Мартин Ангелов – ХК „Осъм“
Мелих Ахмедов – ХК „Добруджа“
Цветелин Христов – ХК „Чардафон“
Тодор Калчев – ХК „Локомотив“ ГО
Донислав Димитров – ХК „Добруджа“

Георги Андреев – Ръководител на групата
Христо Йорданов – Старши треньор
Юри Золотаревски – Физиотерапефт

Освен Националните ни отбори в международният турнир ще имаме още едно Българско участие, това е младата и преспективна съдийска двойка Пламена Георгиева / Кремена Георгиева от гр. Хасково.

Нека пожелаем успех на Българската делегация !!!

В същото време битката за шампионския трофей на България по хандбал при жените навлиза в 4-ия кръг на Основната фаза на първенството. Три срещи остават до определяне на двата супер-финалисти, като към момента шансове за достигане до последния етап имат и четирите отбора – „ Етър 64”, „ Свиленград”, „Бъки” и „Шумен 98”. Безспорно най-голям интерес предизвиква предстоящия мач в неделя ( 1 април) от 15:00 часа, когато се срещат „ Свиленград” и „ Етър 64” . Търновки са лидери в таблицата с 7 точки, докато домакините имат една по –малко и двубоят за тях е от изключително значение. И двата отбора ще излязат с най-доброто в съставите си и със сигурност феновете на играта, които ще бъдат в залата ще видят хандбал от високо ниво от първия до последния съдийски сигнал.

В другата среща от програмата на кръга в Основната фаза играят „ Бъки” и „ Шумен 98”. Срещата е в съботния ден ( 31 март)  от 15:00 в габровската зала „Орловец”. Интересно е , че и двата тима имат изиграни по два мача до момента, след като отложиха срещата от 1-ия кръг по между си в Шумен за 6 април. „Бъки” имат 5 точки, а шуменки 2, но при евентуално подценяване от страна на „бъкитата” могат да си направят ситуацията много трудна за едно от двете места даващи право на супер-финал за титлата през 2018-та.Решаващи мачове за титлата по хандбал при жените този уикенд

Регламентът на супер-финалите са първите два отбора да се срещнат помежду си след изиграването на 7 мача от Основната фаза. Шампионското отличие и златните медали ще станат притежание на този отбор, който постигне две победи над съперника си от възможни три мача. Играе се на разменено гостуване, като при равенство 1:1 успеха третата среща е в залата на тима, който е заел първото място в крайното подреждане на Основната фаза.