Гостите започнаха по-агресивно и в 6-та минута пропуснаха две отлични ситуации да открият резултата. Първо Димитър Байдаков и Йордан Иванов се разминаха с топката пред вратата, след центриране на Альоша Илиев от пряк свободен удар, а секунди по-късно, след разбъркване в наказателното поле и удар на Николай Николов, стражът на „Янтра“ Христо Лалев изби с крак.

Домакините постепенно изнесоха играта по-напред и на свой ред създадоха положения. В 16-та минута Илия Кънчев изби удар на Християн Кожухаров от границата на наказателното поле, след това две добри възможности се отвориха пред активния Християн Василев. Секунди след втория шут на Василев, който отиде право в ръцете на Кънчев, гостите организираха атака и груба грешка в габровската защита доведе до попадение. Димитър Байдаков с глава намери оставения непокрит в пеналта Альоша Илиев и той се разписа от близо за 0:1. В следващите пет-шест минути нисичкият нападател на „Севлиево“ имаше две добри възможности и да увеличи аванса на своя отбор, но пропусна. „Янтра“ изравни в 39-та минута. След центриране от ъглов на Захари Михайлов, Ивайло Тодоров пое топката с гръб към вратата и с чудесно изпълнение я заби под напречната греда за 1:1. В самия край на полувремето Пламен Кожухаров направи добър рейд между няколко играчи на „Севлиево“ и намери Стефан Иванов на чиста позиция около точката за изпълнение на дузпа, но ударът на последния мина над вратата.

YG Sevlievo 4

Втората част започна с пропуск на Николай Николаев. Отговорът на „Янтра“ беше моментален и секунди по-късно Християн Кожухаров направи обрата пълен с гол за 2:1. В основата на попадението беше Християн Василев, който пое топката близо до страничната линия в центъра на терена, напредна между няколко играчи на гостите и изведе великолепно Кожухаров, а плътният диагонален шут на „седмицата“ не остави шансове на Кънчев. Севлиевци тръгнаха напред и в следващите десетина минути на два пъти имаха претенции за дузпа, но реферът Венцислав Кознички прецени, че няма основание да отсъди най-тежкото наказание. Веднъж и гредата помогна на Христо Лалев, след добър изстрел от около 22 метра на Петър Казаков.

YG Sevlievo 2

Отворилите се пространства в половината на гостите дадоха възможност на „Янтра“ да организира опасни контраатаки. В 60-та минута великолепен рейд на Християн Василев от ляво като по чудо не завърши с трети гол, в 78-та минута Искрен Писаров пропусна, в 82-та Пламен Кожухаров също, като и в трите ситуации добри намеси имаше Илия Кънчев. Гостите получиха своя златен шанс да изравнят в 87-та минута, но Добри Петров не намери най-доброто решение и не успя да нанесе завършващ удар от малкия пеналт. В 89-та минута късметът се усмихна и на Илия Кънчев, след като в рамките на секунда гредите на два пъти го спасиха от трети гол, след удари на Християн Кожухаров и Тодор Чирпанов.

YG Sevlievo 3

Това беше петата победа на тима от началото на сезона, „Севлиево“ пък инкасира втора загуба.

В IX-я кръг „Янтра Габрово“ ще гостува на „Левски 2007“ в град Левски. Мачът е следващата неделя, 7-и октомври.

„Янтра Габрово“: Христо Лалев, Ивайло Тодоров (56 Иво Георгиев), Ивайло Григоров, Илиян Илиев, Николай Андреев, Християн Кожухаров, Стефан Иванов, Захари Михайлов (70 Искрен Писаров), Християн Василев, Тодор Чирпанов, Пламен Кожухаров (80 Константин Йорданов).

Треньор: Петър Кръстев

„Севлиево“: Илия Кънчев, Мартин Ангелов, Георги Павлов, Янислав Илиев, Йордан Иванов, Петър Казаков, Николай Николаев (77 Любослав Кирилов), Георги Василев, Альоша Илиев, Димитър Байдаков, Кристиян Райчев (46 Добри Петров).

Треньор: Анатоли Тонов