ОБЩИНА ЛОВЕЧ, ВОЕНЕН КЛУБ-ЛОВЕЧ, ОБЛАСТНА И ОБЩИНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СОСЗР-ЛОВЕЧ, ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ – ЛОВЕЧ, ДРУЖЕСТВО – ‘ВОЕННОИНВАЛИД’- ЛОВЕЧ организира на 13 септември 2018 г,, от 17,30 часа в КАМЕРНАТА ЗАЛА на Народно читалище „Наука – 1870“- Ловеч среща разговор с военния историк доц.д-р полк. Петър Ненков.
Тема : Първата световна война и участието на България в нея.
Авторът ще предостави и свои документални книги по тази и други теми!
Водещ: Николай Василев – Началник Военен клуб-Ловеч
ВХОД СВОБОДЕН!

1 КОМЕНТАР

  1. Незаслужено е забравена една бележита дата от българската история – сключването на Брест-Литовския мирен договор. В учебниците по история по време на комунистическия режим беше отразявана съветската гледна точка – тази на победените, за които договорът бележи поражението им в Първата световна война. България обаче е сред победителите на Съветска Русия – един факт, който трябва да има своето достойно място в българската история. И този факт се дължи на победите на Българската армия в Добруджа и Румъния. На всяка тържествена заря отбелязваме имената на ген. Стефан Тошев – командир на Трета армия, и на ген. Иван Колев – командир на славната българска конница,спечелили невъзможни победи и покрили се със слава в битки, които се изучават в световната военна история.
    Но винаги пропускаме да споменем над кого са тези славни победи.
    Кой е нападнал България, защитена блестящо от българските воини, благодарение на които България подписва като победител Брест-Литовския мирен договор?

Comments are closed.