„Радостен съм, че днес в Народното събрание станах съпричастен с благородната кауза „Вярваме в доброто“ на деца от Троян.

Малчуганите са изработили над 6000 мартеници, като средствата от продажбата им ще дарят на детската хирургия в „Пирогов” за закупуването на мултифункционален енергиен генератор и инструментите към него. Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Заедно с колегите народни представители от ПГ на ГЕРБ също се включихме в инициативата и пожелахме на малките ни приятели успех в начинанието им.“ Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Това написа днес във Фейсбук зам .-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, добавяйки още да се очаква допълнителна информация за „Вярваме в доброто“.

Поводът за изявлението на Цветан Цветанов е инициативата на депутата Иван Миховски Миховски от Троян да покани днес в НС приятелите си съграждани от инициативата „Заедно в доброто”. Троянските деца и техните родители са с нова благотворителна акция, за която „продават” изработените 6000 мартенички. Снимка на Иван Миховски.Те са дело на 9-годишните Елица Павлова, Галина Василева, Магдалена Пежгорска и Мартин Арсов и 7-годишната Деница Маринова. Към троянските добротворци за втора година се присъединява и семейство Сребрина и Светльо Спасови от Разград, изработили за каузата 1000 мартенички.
„Заедно в доброто” тази година има амбицията да осигури мултифункционален енергиен генератор и инструментите към него за детската хирургия в „Пирогов”. Уредът обединява две технологии – ултразвук и адванс биполярна и позволява надграждане, като служи за рязане, манипулиране и тъканна сензитивност”, обясни Йовка Добрева, майка на Мартин, която придружава добротворците навсякъде. По думите й тази година целта е да се съберат 24 000 лв.
Днес да поздравят децата и да си купят мартенички дойдоха и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Снимка на Иван Миховски.и председателят на НС Цвета Караянчева, Снимка на Иван Миховски.много народни представители от всички парламентарни групи, журналисти и гости в парламента.Снимка на Иван Миховски.
С подобна своя инициатива от миналата година малчуганите осигуриха необходимите средства и дариха на детска хирургия на болница „Пирогов” нови хирургични инструменти.
Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски подкрепя всички инициативи на децата до момента. При предишното им гостуване в НС по покана на ловешкия народен представител председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов удвои събраната от децата сума от 8000 лв и събраните общо 16 000 лв те дарите на Онкохематологията в София, където от коварната болест се лекуват деца от цялата страна.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.