С Решение  № 427 от 25 юли 2013 г. Общински съвет Ловеч одобрява  проект на план-схема за комуникационно-транспортна мрежа на град Ловеч, придружена от генерален план за организация на движението, като неразделна част от подробен устройствен план на град Ловеч.

Според план-схемата на станалата вече скандално известна улица „Цачо Шишков“ в отсечката между улиците „Цар Асен Първи“  и ул. „Харманска“ НЯМА одобрени никакви пътни знаци (виж схемата).

Да, ама Не!

Днес в отсечката (виж снимките) има поставени незаконосъобразно два пътни знака В27  „Забранени са престоят и паркирането“ и съответно контролните органи наказват и глобяват водачи на МПС паркирали в района на действие на незаконите пътни знаци.

Въпросът е: Защо кметът на общината Корнелия Маринова нарушава решение на общински съвет и не премахва назаконно поставените пътни знаци?
Нека всеки сам да си отговори на въпроса, коментира пред Ловеч медия общинският съветник и медиатор Данчо Заверджиев.

В същото време пресцентърът на Община Ловеч написа, че кметът на Община Ловеч на 12 септември 2018 г. е наредил служебна проверка по сигнал на гражданин за поставен пътен знак номер В 27 на кръстовището на ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Цар Асен Първи“ в посока центъра на града. По този повод същия ден е заседавала Общинската комисия за безопасност на движението с председател Даниел Колев, зам.-кмет на Община Ловеч. Оказва се, че такъв знак липсва в комуникационно-транспортната схема на града и е разпоредено той да бъде премахнат в най-кратки срокове.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ами поискайте оставката на шефа на Пътната полиция!
    Стига само се охкали и ахкали, г-н Заверджиев!
    А и не само вие, би трябвало да пуснете една подписка и да поискате с нея от МВР-министъра уволнението на шефа на пътните полицаи!
    Казах!

  2. Със знак и без знак в този участък се спира кой където му падне.Даже се паркира на самото кръстовище в близост до светофара,което си абсолютно нарушение.А от там минават автобусите за гарата.Но на кой ли му пука?Да му мислят водачите на автобуси.

Comments are closed.