Вицепремиерът Валери Симеонов отново е на път да попадне в епицентъра на шумен скандал, този път с международен привкус. Преди няколко часа стана ясно, че съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер се готви са заведе дело срещу вицепремиера и лидер на НФСБ.

Припомняме, че преди около месец вицепремиерът се изцепи със скандалната реплика „Да намажем ските на Ска Келер“. Тогава НФСБ поиска незабавно МВнР да обяви Келер за персона нон грата, както и да я експулсира от България „с камионетка до Капъкуле“. Според НФСБ Келер, която била „нагла и самонадеяна особа“, завършила „университета „Шабанчъ“ в Истанбул“, е „каканижела“ с „очевидно неадекватен вид“ пред „услужливите български медии“ за „оставка на български министър“ и „отмяна на решение на суверенното българско правителство“. Наложи се премиерската пресслужба лично да поднесе извиненията на Ска Келер, за тушира скандала.

По-рано днес лекари изригнаха срещу скандалното решение на вицепремиера Симеонов да настоява за връщане на тютюнопушенето в местата за хранене. Медиците са втрещени, че вицепремиер на европейска държава иска да бъде възстановен тежък порок, който води до необратими заболявания.