Заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев откри форума „Успешни заедно“ на ОИЦ-Ловеч, който се провежда на 10 октомври (сряда),  в конферентната зала на хотел „Президиум Палас“, Ловеч.

В словото си той каза:

„За мен е чест да приветствам и открия този изключително важен форум на Областния информационен център Ловеч.  Форумът е вид граждански диалог за бъдещето на кохезионната политика, защото изработва визия за развитието на област Ловеч.

Дискусията е ключова, защото резултатите от тази политика на Европейския съюз са видими. Те сближават регионите чрез инвестиции във всички сфери и това ще продължи и през следващия програмен период.“

Встъпителни думи произнесе Росица Денчева, управител на ОИЦ Ловеч. В събитието взеха участие още Мартин Заимов, управляващ директор „Регионален фонд за градско развитие“ АД, Галина Гаврилова от  Българска търговско-промишлена палата, Светлана Борисова, представител на Търговско-промишлена палата – Враца и други.

Гост-лекторите представиха правилата и процедурите за кандидатстване, както и възможности за подпомагане на МСП и добри практики от Северозападния регион.

ОИЦ-Ловеч демонстрира новата многогодишна финансова рамка и предложената от ЕК законодателна рамка за периода 2021 – 2027 и проведе граждански дебат за бъдещето на Кохезионната политика.