Премиера на книгата на Николай Милчев „Ти и котките следобед“

 

11 януари 2018 г., 18:30 ч., Столична библиотека, зала „Надежда“

◊ ПОКАНА

Заповядайте на 11 януари 2018 г., четвъртък, от 18:30 часа в Столична библиотека, зала „Надежда“ на

премиерата на новата книга на Николай Милчев „Ти и котките следобед“

Авторски рецитал и музикални изпълнения на Габриела Калоянова (виолончело) и Кристиян Калоянов (кларинет) от Kамерен ансамбъл „Силуети“.

 

„Подзаглавието на книгата е „26 стихотворения от любов“, защото любовта е нещо, което човек изживява в живота, а стихотворенията от любов ги няма никъде в живота. Те са в съзнанието, в ума на този, който ги е изживял. Те са затворени в корица и са много пъти повече от всичките любови, които аз съм изживял. Защото любовта, която имам в живота си е нещо абсолютно различно. Когато любовта се появи като химия, изминава много дълъг път през сърцето към пръстите, които чрез думи я описват по един съвършено различен начин.

Из интервю на Веселина Миланова с Николай Милчев за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“: http://bnr.bg/horizont/

Премиера на книгата на Николай Милчев "Ти и котките следобед"

 

 

Николай Милчев е роден през 1958 г. в Плевен. Детството и юношеството му преминават в град Ловеч, където завършва Гимназия. Продължава образованието си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където участва в творческите търсения на студентския кръжок „Емилиян Станев“. Автор е на десетина поетични книги, между които „Лирика“, „Случайно и определено“, „Бяла залисия“ (1993), „Изневиделица“, „Пейзажи с Лолита“, „Очи широколистни“, „Мокра светлина“.Николай Милчев Сътрудничи на целия литературен печат, негови стихове са излъчвани по Българско радио, БНТ и др. Автор е на стихове за деца, на текстове за детски песни и на детския мюзикъл „Таласъми без налъми“. Водил е предаването „Поетична сряда“ в Телевизия 2001, където е представил над 50 млади автори. Носител е на национални литературни награди – за студентско творчество (Шумен, 1982), наградата Николай Хрелков, наградата на СБП за детско-юношеска поезия (1995), наградата Девин (2004), лауреат е на конкурса „Златен ланец“ на в. „Труд“. Негови стихове са превеждани на руски, английски, немски и унгарски. Бил е заместник-главен редактор на в. „Средношколско знаме“, последните десетина години е учител в 105 СОУ „Атанас Далчев“ в София.