Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури.

Според източници на БЛИЦ настроенията се ескалирали почти до бой заради изцепването на Нури още с влизането му в шоуто, че в България реално турско робство не е имало. С появата си в петък вечер във „Фермата“ Нури Семерджиев, който определя себе си като мюсюлманин по вероизповедание, обяви, че в историческите книги, които е прочел, ясно се казвало, че българи и турци са съжителствали заедно.

По думите му, ако турците са искали, за 500 години са щели да сменят вярата на „побратимите си“. Това изказване взриви веднага както социалните мрежи, така и останалите участници, които вече готвят вендета, а от екипа се тревожат да не се стигне и до физически разправии. Още тази вечер ще стане ясно дали Нури е успял да доразвие тезата си за робството и дали това ще доведе до последици за него. По този повод се изказа дори волейболната звезда Владо Николов, който участва в предишния сезон на „Фермата“. Според спортиста робство е имало, но за българите става зле през последните 150 години, когато започва упадъкът на турската империя. През първите 350 години от робството сме имали автономна църква, училища и възможност да си запазим езика.

Анелия ПОПОВА, в. „ШОУ“

1 КОМЕНТАР

  1. Нури,кои исторически книги си прочел?Кажи за да ги прочета и аз и да видя как е описано в тях Баташкото клане?Когато имаш възможност ми отговори.Ще чакам отговор!

Comments are closed.