Царят прие в двореца “Врана” гостуващата в София делегация на Световната филателна федерация, начело с нейния президент г-н Тай Пенг Хиан. В състава й са също двамата вицепрезиденти г-н Бернард Бестон и г-н Бернард Джименец. Те са в България за провеждане на годишното заседание на Борда на Световната филателна организация, което е висока чест за страната ни, тъй като се случва за първи път в историята на организацията. На срещата присъства г-н Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти, а Негово Величество е почетен председател на съюза още от детските си години и винаги се е стремял да подпомага неговата дейност.

По време на визитата Царят подари на гостите пощенската марка с неговия лик, която беше издадена по случай 80-тия му юбилей.

Те разказаха на Цар Симеон, че в държави като Франция и Сингапур е обичайна практика да се  запознават децата в училищна възраст с филателията, което им дава възможност от една страна да общуват помежду си реално, а не само виртуално, а от друга страна, обогатява и познанията им по история. Царят много хареса идеята по този начин да се насърчават младите към филателията.

Снимки: Параскева Георгиева
Източник: kingsimeon.bg