Георги Терзийски, областен управител: Категорично се противопоставям на използването на държавните институции за създаване на междуинституционално напрежение

 

Категорично се противопоставям на използването на държавните институции за създаване на междуинституционално напрежение. Това заяви областният управител на Ловеч Георги Терзийски по повод станалия вече публично известен случай със семейството на ръководителя на Териториалния офис на НАП в Ловеч Виктор Стойчев.

В изпълнение на правомощията на Областен управител за „координиране и контролиране изпълнението на актове и действията на ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт в областта” съм направил проверка и съм уведомен с доклад от директора на РДСП – Ловеч Снежана Алексиева.

Видно от него става ясно, че има подаден сигнал от Община Ловеч, касаещ дете, обсъдена е възможността за проверка по сигнала, съгласно Закона за закрила на детето.

Проведен е разговор от социалния работник с бащата на детето Виктор Стойчев, уточнено е с него удобното време за посещение в дома на семейство Стойчеви и разговор с родителите, което е и направено, поясни Терзийски.

Какви са били мотивите и основанията на Община Ловеч за подаване на сигнала и това ли е бил единствено верния път за установяване на обективната истина няма да коментирам, заяви той и подчерта, че в работата си с Виктор Стойчев през годините е установил, че той е отличен професионалист и затова е уважаван от местната общност.

Очаквам отношенията между Община, Общински съвет и общински съветници да не предизвикват напрежение между останалите институции от една страна, и от друга – да не се внушава усещането в гражданите, че служителите на териториалните поделения на изпълнителната власт могат да бъдат некоректно употребени.

Източник: Областна администрация-Ловеч, пресцентър

12 КОМЕНТАРИ

 1. Г-жо Гешева, какво конкретно действие с имена видяхте в изказването на г-н Терзийски, освен РR общи фрази. Да беше поискал от К.Маринова веднага да освободи Венци Христов заради недопустимите му действия. Венци от м.септември 2017 г е в ущърб на К.Маринова, на институцията ОБЩИНА. Е,какво е направил Терзийски? Какво направи да болницата, вече не коментира, само че задълженията на болницата вече са 20 млн.лв-вчера беше съобщено от Арнаудова-говорителят на Гл.прокурор.Нали затова областния управител и кмета на Ловеч са избрани от ГЕРБ, за да помагат, както го прави Тонислав Дончев за Габрово. Но уви…..

  • Общински съвет е закрил длъжността на Христов и той е незаконно в общината. Evalin, кажи на нас простосмъртните, защо Терзийски гузно мълчи по въпроса?

   • Не прехвърляйте проблема от болната глава /Общински съвет-Ловеч/, на здравата /Георги Терзийски/.

    Каквото се искаше в рамките на доброто политическо поведение, областният управител свърши!

    Но, нито той, нито дори Бойко Борисов, може да свали Корнелия Маринова от поста кмет на Ловеч.

    Това е в правомощията единствено на Общински съвет-Ловеч, на тази банда от мъжки п…и, част от които са продажни заради личните си интереси, а останалата част дори не знаят правомощията и правата си, и то вече почти трета година – толкова са тъпи, неуки и дебилни!

    Но, вие, драги ми ловчанлии си ги избрахте през 2015-а, да му бяхте мислили и гледали тогава, а не сега да се вайкате, като осраха и вас, и града ви!

    Езикът ми е груб, но не се извинявам, това заслужавате!

    Един прекрасен български град, допуснал двама некадърни начални даскали, да го яхнат и яхат!

   • Севлиево , може да пишеш всичко, каквото искаш, но е ФАКТ, че общински съвет е закрил длъжността на Христов, а Терзийски гузно мълчи! Защо мълчат Нанков, Цветанов? Защото Терзийски мълчи!

  • Евалин, изявлението на Г. Терзийски в прав текст потвърждава казаното от В. Стойчев за нерегламентираната и незаконосъобразна инвазия /буквално!/ на Община Ловеч в семейството му.
   Изразено е категорично и звучи като предупреждение, че областният управител ще предприеме по-нататъшни мерки, ако напрежението м/у двете институции ескалира, и ще застане на страната на своя служител.
   Що се отнася до т.н. освобождаване на заместник-кмета В. Христов, не съм сигурна дали е в правомощията на обл. управител да нарежда на кмета кого да назначава и освобождава. Убедена съм обаче, че задължение на Общинския съвет е да контролира дали и как се изпълняват решенията му от кмет и администрация.
   В Ловеч, както вече се вижда от всички, за съжаление кметът, макар и некомпетентен, управлява със сталински методи от 30-те години на миналия век и контролира Общинския съвет.
   Затова и резултатите са плачевни!!

   • Нищо не казва областният управител, г-жо Гешева. Коментарът му е абсолютно неадекватен на ситуацията, написан вероятно от ПР-ите му. празни приказки като на истински политик, колкото да се каже нещо.
    Първо – никой не е отричал „инвазията“ на общинарите в семейството на Стойчев, така че няма никаква необходимост областния да потвърждава или отрича каквото и да било. Фактите ги има, при това те са безспорни.
    От друга страна няма и конфликт между институции. Има подаден от общината сигнал срещу определен човек – това че е съветник или шеф на НАП няма значение за самата процедура, въпреки очевидните мотиви за самия сигнал. Съответната институция е задължена да реагира – и тя прави това, което законите в страната й налагат. Но война между институциите в Ловеч няма.
    От трета страна се очакваше по-яростна защита от страна на г-н Терзийски, защото е публична тайна, че името му се спряга като следващ кандидат за кмет на герб в Ловеч, а това може да се случи само ако сегашната кметица бъде тотално компрометирана. А Виктор Стойчев се явява идеалното оръжие за това, заради личностното противопоставяне между него и кметицата. А пълзящата дискредитация на Маринова е факт, стъпка по стъпка се случва. При това не без мълчаливото одобрение на областния, както и не без неадекватните управленски решения, които тя самата взима от известно време насам . Всъщност онова, което се случва в Ловеч сега е резултат само и единствено на вътрешната война за власт в управляващата партия и на мръсните номера, които двата лагера си въртят от година насам. И нито единия от двата лагера не мисли доброто на града ни повече от другия, нито пък е по-чист и добричък. Просто се воюва за власт и облаги.
    И преди да ме обвините, че съм фен на кметицата или на другиго, ще декларирам следното:
    – Не съм привърженик на Корнелия Маринова, въпреки че на изборите гласувах за нея, защото исках Минчо Казанджиев да бъде отстранен от управлението на Ловеч.
    – Смятам, че Виктор Стойчев е достоен човек, който обаче е попаднал в мръсна игра, която определено не е за него. И го използват успешно.
    – Корнелия Маринова направи поредица от глупави ходове – от безсмислената защита на отстранения Венци Христов, през куп други гафова, та чак до тоталното неумение да защитава и обяснява защо прави /или не прави/ това или онова. Самовлюбеното поведение е провалило много хора.
    – След тоталния провал на сегашното управление в Ловеч на герб, след вътрешната война в партията и ламтенето за постове, който и да бъде следващият им кандидат, той ще загуби. Независимо дали е Маринова, Терзийски или Бойко Борисов.
    – Не трябва обаче на власт да се връщат социалистите, защото тъкмо тяхното управление през последните 20 години унищожи града ни и заложи алгоритмите на това, което се случва в момента.
    С уважение!

   • Случващото се сега в Ловеч , уважаеми, не е ли 1/8 от проблема, а всъщност 7/8 са покрити политико-икономически далавери, свързани с интересите на тези, които избират и де факто назначават пионките в местната /и не само де/ власт? Или да?!
    Така че не ние, обикновените данъкоплатци, ги избираме. Нито социалистите, нито другите техни разклонения и филизи…
    Апропо, ако има почти девствен, то със сигурност има и Почти Идеалист 😀
    С уважение.

 2. Ето така трябва да комуникира с обществеността една държавна институция и да защити свой служител.
  Поздравления за позицията на Г. Терзийски!

 3. Г-н Терзийски вместо да разследвате, поискайте от Корнелия Маринова да подаде ОСТАВКА. Ловеч не я искаме. Бойко както ни я натресе,време е да си я взима. А Вашия пресцентър Елка Баръмова стига е писала от Ваше име,познаваме стила й. Разбрахме,че сте кандидат за кмет,но…..кой ще Ви избере. ОСТАВКА НА КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Добре я започнахте. Довършете я до край господон Терзийски. Огласете виновниге! Подобни действия са недопустими в днешно време!

 5. Този както винаги нищо не казва. Поредните общи приказки. поредния опит за личен ПР с оглед евентуалното му номиниране за кандидат за кмет на Ловеч от герб. Безгръбначност цари в управлението на града ни…

 6. Областния управител казва по заобиколен начин някои хора да си налягат дебелите задници, ама дали ще го разберат…

Comments are closed.