Работници от „Винпром Карнобат“ излязоха днес на протест и блокираха движението по железопътната линия край града. Протестите на служителите на бизнесмена Миню Стайков продължават втори ден. Недоволните обясниха, че се притесняват за работните си места, тъй като от вчера са затворени три фабрики за бутилиране и производство на алкохол. В обектите на завода работят повече от 2000 души. Работниците казаха, че от утре започват ефективни стачни действия.
Вчера Агенция „Митници“ запечата данъчните складове за производство на алкохолни напитки в завода. От пресслужбата й съобщиха, че акцията е заради констатирани редица нарушения по Закона акцизите и данъчните складове.
Ние протестираме за работните си места. Всеки има семейство, зима идва, каза Стойко Тодоров работник в един от складовете.мвр
Търговският директор на завода Емил Пилев каза, че на практика е спряна дейността на цялата фирма. Всичко спря да работи, защото не можем да приемаме грозде. В гроздоберна кампания сме, пред завода в момента има 200 тона грозде, има повече от 4 000 тона продукция от нашите собствени лозя, която не е прибрана, каза Пилев. По думите му данъчните складове са запечатани, без да бъде показана никаква писмена заповед.
„Винпром Карнобат“ е загубил до този момент над 10 милиона лева заради запечатването на обектите му, каза инж.Точно Драгиев, директор на завода. От управата на завода казаха, че фирмата е проверявана многократно и досега не са констатирали никакви нарушения.